A nevem Keppel Ákos. Világ életemben vonzott a technika fejlődése, a különböző kütyük alkalmazása, használhatósága. Lényegében minden elektrotechnikai témához nagyon nyitottan állok. Sokáig terveztem, hogy informatikusnak tanulok, de mivel ott nem lett volna akkora szerepe a közvetlen emberi kapcsolatoknak, ezért más terület iránt kezdtem érdeklődni, ami a fotográfia lett.
A gimnáziumi érettségi után azonnal a vizuális kultúrával kezdtem foglalkozni. Egyetemen alap és mesterdiplomát szereztem média szakon, közben felvételt nyertem a Magyar Újságírók Országos Szövetségének fotóriporter szakára, amit sikeresen elvégeztem. A tanulás utolsó formális lépése a Fotográfus és fotótermékkereskedő OKJ elvégzése volt.
Az emberközpontú hozzáállásom miatt az esküvők fotózása vált a fő profilommá, de minden olyan témába szívesen vágok bele, aminek központjában az emberábrázolás áll a fókuszban.
Több nagyobb hazai és külföldi cégnek fotóztam, üzleti megbeszélések, tárgyalások, arculati képek. Amikre a legbüszkébb vagyok: Canon Magyarország, OMV, SMART times Budapest, KDB Bank Europe.

Évekig dolgoztam fotóriporterként egyházi médiumoknak, több kultúrális intézménynek és folyamatosan arra törekedtem, hogy a fényképezés minden mesterfogását elsajátítsam, az alapoktól a különleges megrendelésekig.

Nagy büszkeséggel tölt el, hogy egy-egy fotózás után sem ér véget a kapcsolat az ügyfeleimmel, így már évek óta tartó partneri kapcsolatokkal rendelkezem.

Portfolióm másik spektruma a sokrétű műtárgyfotózás, melynek a teljesség igénye nélküli összefoglalója a www.mansfeldgaleria.hu - ahol a műtárgyfotók mellett a weboldalt is én szerkesztettem. Közel 10 éve fényképezem a galéria kiállításait, szerkesztem a weboldalát és a közösségi média felületét.

2020 óta a Budapesti Történeti Múzeum - Vármúzeumának vagyok a hivatalos főállású fényképésze. Az évek alatt számos hazai és nemzeközi kiadvány illusztrációs anyagát készítettem el, ismert művészekkel és alapítványokkal dolgoztam együtt. Nemzetközi konferenciákhoz készítettem segédanyagot, számos kiállításmegnyitó és rendezvény állandó fényképezése a mindennapi munkám része.

Úgy érzem, hogy megtaláltam az egyensúlyt a kifejezetten precíz, megfontoltságot igénylő és a sokszor gesztus alapú, pillanatok és érzések bemutatását igénylő emberközpontú fotózás között. Tényleg a szenvedélyem a munkám, de büszke vagyok rá, hogy a ranglétra minden fokát bejárva jutottam idáig. Házas vagyok, boldog, kiegyensúlyozott családi életet élek.

@Schöff Gergely
Back to Top